21 november 2013

Roadtrip

I söndags var T och Baltis och jag ute på geotur!

Första stoppet var TB-hotellet strax innan Tollarp där vi hämtade upp ett gäng spårbara objekt som ville vidare med olika mål. Hämtade paket i Tollarp och körde sedan mot dagens första cache som var en klättercache strax utanför Östra Sönnarslöv. Närmaste parkering var ca 700 m ifrån den väldigt stora eken så innan vi började gå läste vi lite mer noggrant i loggarna. Ångrade oss då vi såg att en väldigt erfaren trädklättrare åvrått från klättring utan rep då han ansåg att många grenar var ganska svajiga. Och jag hade ingen lust att trilla ner från sådär tio meters höjd. 

Så vi körde vidare mot Everöd där vi inte loggat något förut. Kyrkan var första stoppet och den cachen var rolig, gömd i jorden och burken låg i en minikista!

Några småstopp till så hamnade vi på en kortare skogsvandring bredvid flygfältet, Kristianstad International (!!!). Helt plötsligt hörde vi ett dundrande och fick lämna stigen för att släppa förbi ett lite större ekipage! Balthazar var både nyfiken och förfärad på samma gång. 

Vi kom inte iväg hemifrån förrän vid lunchtid så solen började ju gå ner när vi inte ens tagit hälften av alla burkar vi planerat. Vi skulle ju både till Degeberga och Forsakar också men det fick vi skippa. Detta lilla hus långt ut på en åker och gav husrum åt en cache som hette Dynamit-Harry. Byggnaden användes nämligen som ammonitionsförråd under världskrigen. Det är en himla massa spännande platser man får se och lära sig om i den här sporten. 

Vid Pulken fanns det hela två gömmor att lokalisera. Den första var en falsk bult i vägräcket och den andra var alltför nära kossorna. Det hade inte känts som ett problem om det inte var för att stängslet var sönder och det var fritt blås för kossorna att ta sig ut. Jag var vid det här laget ganska grinig för att jag missat vandring vid Forsakar men att gå här en timme gav så vackra vyer att det kändes betydligt bättre igen. Speciellt eftersom solen gick ner och dimman kom fram. 

Och det fanns tranor vid utemuseet även i november! Det var nog tack vare att vi var där i skymningen. Majestätiskt läte har de i alla fall. 

Näst sista burken var gömd vid flygplatsen!

Svårt att fånga en supermåne på bild men mäktig var den innan den kommit högt upp på himlen. 

Tretton cacher blev det på dagens jakt och tyvärr två som vi fick lämna utan att ha hittat dem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar