31 januari 2010

Tentafestmat

Kan man egentligen ha tre ord och göra om till ett? Tentafest och festmat är ju ok. Men tentafestmat? Någon som inte bara gissar utan verkligen vet får gärna kommentera.

Hur som helst så insåg jag att istället för burksoppa fick jag ju ställa till med tentafestmat efter beskedet. Sagt och gjort, ut och hämta kökets smartaste uppfinning...

Philips inomhusgrill á la 70-tal. Mamma har haft denna sedan jag föddes i princip och mormor förbarmade sig vid något tillfälle över att jag älskade den men inte hade den så jag fick hennes. Det briljanta med denna är att när man pluggar i sladden blir grejerna i mitten glödheta och när man sticker ner de tillhörande metallspetten så snurrar de!!! Looove it. Vad jag gör den dagen den pajar vet i tusan. Det får den aldrig göra.

Så det blev att länsa kyl och frys och se vad som fanns tillgängligt. På spetten finns nu kycklingfilé, kryddkorv, baconrullar, rödlök, brysselkål och paprika. Har aldrig testat brysselkål förut på spetten men tusan, jag behövde ju något grönt på dem och någon zuccini fanns inte i kylen. Testar man inte så vet man inte (eller hur kära kräsna mamma???).

Runt runt runt snurrar vi och frestar både hund och matte. Klockan är ju skitsent men det tar faktiskt tid att laga mat med kärlek i.

Och de obligatoriska stekta strimlade potatisarna till detta.

2 kommentarer:

  1. Nog blev man sugen på grillspett o strimlad potatis:)
    Jag skall vara rädd om grillen, den får du om din går sönder:)
    Jag kräsen?, det måste du har fått om bakfoten:)))

    Puss, Ma__

    SvaraRadera
  2. Wow! Vilken häftig grej! :) O den görs inte längre? Hur kan man få för sig att sluta tillverka en sån genigrej???
    Häftig iallafall! :)
    Hoppas det blev en riktigt mysig o god middag!
    Kram

    SvaraRadera