Min kusin fick mig förra veckan att spåna på vad man kan göra med köttfärs och blev plötsligt sugen på köttfärslimpa. Så det meckades ihop ikväll!
Älskar att Ica har färdighackad lök i frysdisken så slipper jag grina så hemskt.
Antal portioner: 4
Ingredienser:
400 g nötfärs
1.5 dl mjölk
0.5 dl ströbröd
1 st ägg
2 st gula lökar, skalade och skivade
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak
Gräddsås:
3 dl kalvfond eller -buljong
1 dl vispgrädde
0.5 msk ättiksprit, 12 %
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Strösocker
maizena till redning
Gör så här:
- Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 10 minuter.
- Tillsätt ägg och färs
- Fräs löken tills den mjuknat.
- Låt svalna något och blanda med färsen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg i avlång brödform och grädda i ugn på 150 grader ca 35 minuter.
- Koka ihop fond och grädde till såsen några minuter i en kastrull.
- Smaka av med ättiksprit, salt, peppar och socker.
- Red eventuellt med lite maizena.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar