Igår bakade jag dumlekakor som jag tog med till min gottegris till mamma.
Ingredienser:250 g smör
1 ½ dl socker
4 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
13-20 st dumlekolor
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman de torra ingrdienserna med smöret och knåda ihop till en deg.
3. Antingen kan du göra mindre kakor i småbrödsformar, då rullar du 26 st små bollar eller så gör du lite större i bakformar och då rullar du 20 st bollar av degen.
4. I de små bakar du in en halv dumlekola och i de större en hel.
5. Lägg kakorna med dumlekolan inuti i formarna och ställ på plåtar.
6. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader.
7. Låt svalna helt innan servering, tänk på när du bakar dessa att de stelnar ganska ordentligt efter att du tagit ut dem ur ugnen så de ska vara mjuka när du tar ut dem. Då blir de perfekta när de kallnat lite.
Det här ska jag försöka komma ihåg tills min älskling fyller år! Han älskar dumlekola och då borde inte det här kunna bli annat än succé! :) Låter jättegott!
SvaraRadera