Pannacotta:
4 dl vispgrädde
1 hel vaniljstång vaniljstång
2 blad gelatin
1/2 dl socker
Rabarberkompott:
400 g rabarber
1 msk vatten
1 dl socker
1/2 blad gelatin
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Lägg både frön och stång tillsammans med grädden och sockret i en kastrull.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter.
- Koka upp gräddblandningen och ta bort vaniljstången.
- Vispa ned gelatinet i den varma grädden. Häll upp i fyra små glas och in i kylen.
- Skala rabarbern och skär den i centimetertjocka skivor.
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Koka upp rabarbern tillsammans med socker och vatten och låt sjuda tills rabarbern mjuknat (tar bara minuter under lock).
- Rör ned gelatinbladet och låt svalna lite.
- Häll ett lager kompott över pannacottan och låt sedan stå kallt i några timmar.
ÅÅåååååh vad gott!
SvaraRadera