11 juni 2011

Rabarberpannacotta



















Pannacotta:
4 dl vispgrädde
1 hel vaniljstång vaniljstång
2 blad gelatin
1/2 dl socker

Rabarberkompott:
400 g rabarber
1 msk vatten
1 dl socker
1/2 blad gelatin

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Lägg både frön och stång tillsammans med grädden och sockret i en kastrull.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter.
  4. Koka upp gräddblandningen och ta bort vaniljstången.
  5. Vispa ned gelatinet i den varma grädden. Häll upp i fyra små glas och in i kylen.
  6. Skala rabarbern och skär den i centimetertjocka skivor.
  7. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  8. Koka upp rabarbern tillsammans med socker och vatten och låt sjuda tills rabarbern mjuknat (tar bara minuter under lock).
  9. Rör ned gelatinbladet och låt svalna lite.
  10. Häll ett lager kompott över pannacottan och låt sedan stå kallt i några timmar.

1 kommentar: