På uppdrag av Emma tar jag nu upp maränger av märket Va Gott. Emma reagerade på innehållsförteckningen då maränger ska göras på ägg och socker.
I dessa maränger finns förutom dessa ingredienser:
skummjölkpulver
citronsyra
E466 (cellulosagummi)
E412 (guarkärnmjöl/guargummi)
Förtjocknings- och stabiliseringsmedlet E466 framställs genom behandling av alkaliserad cellulosa med klorättiksyra. Det används som klister, smutsupplösare i tvättmedel, förtjockningsmedel i livsmedel samt vid oljeborrning.
Förtjocknings- och stabiliseringsmedlet guarkärnmjöl/guargummi kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos personer som är allergiska mot ärtor, bönor eller jordnötter då det framställs ur frön från guarväxten.
Mysigt. Smaklig spis.
Tack Emma!
I dessa maränger finns förutom dessa ingredienser:
skummjölkpulver
citronsyra
E466 (cellulosagummi)
E412 (guarkärnmjöl/guargummi)
Förtjocknings- och stabiliseringsmedlet E466 framställs genom behandling av alkaliserad cellulosa med klorättiksyra. Det används som klister, smutsupplösare i tvättmedel, förtjockningsmedel i livsmedel samt vid oljeborrning.
Förtjocknings- och stabiliseringsmedlet guarkärnmjöl/guargummi kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos personer som är allergiska mot ärtor, bönor eller jordnötter då det framställs ur frön från guarväxten.
Mysigt. Smaklig spis.
Tack Emma!
Ajdå, det lät inte så skoj... Då ska jag akta mig för dem om jag köper maränger.
SvaraRadera