Pulled pork med skysås
Ca 1,5 kg fläskkarré
Smör
Purjolök
Morötter
Köttbuljong
Vispgrädde
Vinbärsgelé
Soya
Salt
Peppar
1. Skär morötter och purjolök i en cm breda medaljonger.
2. Koka upp ca 2 l köttbuljong.
3. Smält smör i en gjutjärnsgryta som har lock.
4. Bryn köttets alla sidor.
5. Lägg köttet åt sidan och stek morötter och purjolök 3-4 min i grytan.
6. Lägg i köttet i grytan med grönsakerna runt om.
7. Häll på köttbuljong så köttet täcks till hälften.
8. Småputtra ca 3 h och vänd köttet varje timme.
9. Ta upp köttet, lägg det i aluminiumfolie i 30 min.
10. Sila bort grönsakerna och häll tillbaka buljongen i grytan.
11. Höj värmen på plattan och reducera vätskan till hälften.
12. Rör i några tsk vinbärsgelé, soya och kryddor efter smak.
13. Häll i en skvätt grädde och maizena för redning till önskvärd konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar