Gjorde nyligen en köttfärssås och kom på att jag kunde testa att ha just kanel i och fick smaka mig fram eftersom jag inte hade hans recept! Blev jättegott och bjöd J på resterna och han höll med!
2 st gula lökar
400 g köttfärs
400 g konserverade tomater, hela
1 dl vatten
1 tärning köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
1 st lagerblad
1 tsk oregano
kanel efter smak och tycke, börja med 1 tsk
svartpeppar, malen
salt
Gör såhär:
- Skala och finhacka löken.
- Fräs den i smör utan att den tar färg.
- Smula ner köttfärsen och låt den bryna med. Späd med tomat och vatten.
- Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vitlök och kryddor. Låt såsen småkoka under lock 30-40 min. Smaka av med salt.
- Koka pastan och servera med nyriven parmesanost och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar