15 augusti 2012

Scones på graham och filmjölk

Scones gjorda på grahamsmjöl blir de lite grövre och lägger man till filmjölk istället för mjölk blir de saftiga och mjuka!


Till fyra scones

5 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl filmjölk
80 gram smör
1 tsk salt

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Skär smöret i bitar, lägg i bunken och blanda med fingrarna till en smulig deg.
  4. Häll till sist i filen och knåda ihop allt till en deg.
  5. Dela degen i fyra bitar och forma dem till runda bröd på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  6. Skär ett kors i varje bröd och nagga med en gaffel.
  7. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar