14 augusti 2012

Lavendelkakor


ca 30 st och JA, jag ska äta upp varenda en själv : )

200 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk lavendel
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl.

Gör så här:
  1. Vispa smör och socker.
  2. Stöt lavendeln i en mortel.
  3. Blanda resterande ingredienser i sockersmöret.
  4. Gör degen till en rulle på ca 5 cm i diameter.
  5. Lägg den kallt i ca 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Ta fram rullen och skär den i skivor.
  8. Lägg skivorna på plåt med bakpapper och grädda i mitten av ugnen i ca 12 min. Håll koll, då gräddningstiden varierar från ugn till ugn!

1 kommentar:

  1. Säger precis som innan - MUMSIGT! :) Gör helt rätt i att mumsa i dig alla själv! :)

    SvaraRadera