21 april 2011

Godaste ananaspajen

Ikväll kom Majken och hennes pojkvän Emil och Fie hade valt att vi skulle äta Africana. Till dessert bakade jag godaste ananaspajen : )

Ananaspaj

Ingredienser:


150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas

Gör så här:
  1. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare.
  2. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  3. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker.
  4. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
  5. Häll fyllningen i pajformen.
  6. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  7. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar