Dessa är väldigt speciella då de ju smakar ros men några som vågade testa dem igår blev imponerade och några var lite mer skeptiska...! Kom ihåg att starta med att kandera rosenbladen då de ska stelna minst en timme!
Ingredienser:
115 g smör, rumstempererat
1 ¼ dl strösocker
2 ägg
2 dl Kungsörnens Extra fint vetemjöl
1 msk rosenvatten
Kanderade rosenblad och glasyr:
12 rosa rosenblad
1 äggvita, uppvispad
strösocker
1 ½ - 2 msk citronsaft
2 ¹/³ dl florsocker
röd eller rosa karamellfärg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180°C.
2. Vispa ihop smör och socker i en skål tills smeten är vit och pösig.
3. Slå i äggen, ett i taget.
4. Häll ner mjölet och blanda.
5. Rör sist ner rosenvattnet. Ta hellre för lite än för mycket vid första bakningen för det är en speciell smak och kan lätt bli för mycket.
6. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda cirka 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är klara med hjälp av en provsticka. Lägg över på galler att svalna.
7. Rosenblad: Pensla ett blomblad i taget med äggvita, strö över strösocker med en sked och låt torka i 1 timme.
9. Glasyr: Häll 1 ½ msk citronsaft i en skål och häll i florsocker under omrörning. Det ska bli en jämn lättflytande smet.
10. Tillsätt lite mer citronjuice om det behövs. Tillsätt också en eller två droppar karamellfärg tills du får rätt nyans.
11. Ringla glasyren över muffinsen.
12. Toppa med kanderade rosenblad.
13. Låt glasyren stelna en stund före servering.
Hejsan, härliga muffins du bakat. Detta receptet måste jag testa. Hoppas bara att jag hittar rosenvatten i någon butik.
SvaraRaderaHa det så gott...
Hälsningar Pia
bakformen@gmail.com
Åh så vackra!
SvaraRaderaDet måste jag testa någon gång!
Hade ett annat recept som jag ville prova som innehöll rosenvatten, men hittade inget, så har aldrig blivit av :( Men jag får väl stanna till på Möllan på väg hem någon gång då! :)
JÄTEEVACKRA! Du är så duktig!
Kram