2 dl mixad kavring
50 g smör, rumstempererat
6 dl kesella
3 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten
150 g ansjovisfilé, hackad
1 rödlök, tunt skivad
1 tsk florsocker
4 msk rödvinsvinäger
1 kvist dill
1 citron, skuren i klyftor
Gör så här:
- Mixa kavringen tillsammans med smöret i en hushållsmixer.
- Fodra en sockerkaksform med plastfilm och gör en botten med kavringen. Tryck till kavringen så att den blir slät och kompakt.
- Blanda kesella med ansjovis. Värm 1 dl av blandningen med gelatinet försiktigt i mikrovågsugn. Se till att gelatinet löst sig ordentligt.
- Blanda med resten av kesellan och ansjovisen, använd en slickepott.
- Häll ner i formen med kavringen. Släpp ner formen på bänken ett par gånger så att smeten jämnar till sig. Det är viktigt att du är lite snabb i vändningen då smeten blir fast av gelatinet.
- Ställ i kylskåp ett par timmar så att den blir ordentligt kall.
- Lyft upp ansjovischeesecaken ur formen och ta bort plastfilmen. Skär fina bitar, lagom stora så att de kan stå upp.
- Blanda rödlöken med florsockret och rödvinsvinägern.
- Toppa cheesecaken med rödlöksalladen, dill och en tunn fin bit av ansjovis.
- Runt om passar ett par citronklyftor in.
Tips!
När du fodrar en form med plastfilm så är det bra att fukta formen lätt med blött hushållspapper, då fastnar plastfilmen i formen och tar du dubbla lager plastfilm så håller den extra bra när du ska lyfta cheesecaken ur formen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar