3 april 2010

Ansjovischeesecake med marinerad rödlök





2 dl mixad kavring
50 g smör, rumstempererat
6 dl kesella
3 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten
150 g ansjovisfilé, hackad
1 rödlök, tunt skivad
1 tsk florsocker
4 msk rödvinsvinäger
1 kvist dill
1 citron, skuren i klyftor

Gör så här:

  1. Mixa kavringen tillsammans med smöret i en hushållsmixer.
  2. Fodra en sockerkaksform med plastfilm och gör en botten med kavringen. Tryck till kavringen så att den blir slät och kompakt.
  3. Blanda kesella med ansjovis. Värm 1 dl av blandningen med gelatinet försiktigt i mikrovågsugn. Se till att gelatinet löst sig ordentligt.
  4. Blanda med resten av kesellan och ansjovisen, använd en slickepott.
  5. Häll ner i formen med kavringen. Släpp ner formen på bänken ett par gånger så att smeten jämnar till sig. Det är viktigt att du är lite snabb i vändningen då smeten blir fast av gelatinet.
  6. Ställ i kylskåp ett par timmar så att den blir ordentligt kall.
  7. Lyft upp ansjovischeesecaken ur formen och ta bort plastfilmen. Skär fina bitar, lagom stora så att de kan stå upp.
  8. Blanda rödlöken med florsockret och rödvinsvinägern.
  9. Toppa cheesecaken med rödlöksalladen, dill och en tunn fin bit av ansjovis.
  10. Runt om passar ett par citronklyftor in.

Tips!
När du fodrar en form med plastfilm så är det bra att fukta formen lätt med blött hushållspapper, då fastnar plastfilmen i formen och tar du dubbla lager plastfilm så håller den extra bra när du ska lyfta cheesecaken ur formen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar