Det är ju säsong nu för denna frukt och äppelträdet skriker efter att bli lösgjort från några av de hundratals äpplen som gör att grenarna bågnar!
Ingredienser:
4-5 st äpplen av syrlig sort
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 dl grädde,visp- eller mellan-
1/2 dl sirap
1/2 tsk bakpulver
Gör såhär:
- Riv eller skiva äpplena och lägg dem i en ugnsfast form. Jag gillar inte konsistensen av varma stora bitar äpplen så jag föredrar rivna!
- Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.
- Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 25 min, täcket ska vara gyllenbrunt.
- Ta ut och låt svalna för att täcket ska stelna och likna knäck.
- Servera pajen ljummen med vaniljglass. Jag gjorde egen vaniljglass med min Kitchen Aid och receptet hittar du HÄR!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar