När smeten var klar delade jag upp den i två delar. Smaksatte den ena halvan med grovhackade jordnötter (ca 1 dl och det blev för mig lite för stark smak av jordnöt) och den andra med sultanrussin. Ska nog testa vanliga russin nästa gång som är starkare i smaken. Sultanrussin kommer från torkade gröna druvor till skillnad från de vanligaste russinen som kommer från de röda druvorna.
Ca en dl smet blir en kaka stor som en handflata : ) sex klickar på en plåt är halva smeten.
Ingredienser:
200 gram smör
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smör och strösocker i en kastrull.
- Rör ihop farinsocker och ägg i en skål.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Rör ihop alltsammans i en skål.
- Smaksätt om du vill med valfria tillbehör såsom hackad chocklad, russin, jordnötter, kokos, tranbär o.s.v.
- Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut.
- Grädda 10-15 minuter.
- Låt kakorna kallna på plåten.
Russincookies
Jordnötscookies
Chokladcookies. Här tänkte jag mig inte för när jag bakade förra veckan. Jag skulle ha chokladen hackad men hällde ner den innan smör/socker-blandningen svalnat så bitarna smälte och färgade cookisarna helbruna. Blev besviken och skickade allihop med Lina hem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar