På Hörby marknad åt jag en kladdkakemuffins och har varit sugen lite då och då sedan dess! Serverade mig själv två tillsammans med hemmagjord vaniljglass : )
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao av bra kvalitet
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i matolja och sirap.
- Blanda det med äggsmeten.
- Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut.
- Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar