Jag hade en gång en kollega som lagade denna rätt så jag har döpt den efter henne.
Ingredienser:1 påse tortellini, valfri fyllning
1 påse färsk bladspenat
2 st tomater
2½ dl matlagningsgrädde
2 frp mozzarella
2 st vitlöksklyftor
1 frp färsk basilika (valfritt)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Lägg bladspenaten i en ugnsfast form med ca 6 cm kant, ca 20 x 20 cm
3. Koka tortellinin nästan klar
4. Häll av vattnet och häll på grädden
5. Pressa i vitlöken och rör om försiktigt så tortellinin inte går sönder
6. Salta och peppra
7. Då tortellinin är klar, lägg ut den ovanpå spenaten
8. Smula över basilika
9. Täck med skivad tomat
10. Skiva mozarella och lägg skivorna överst
11. Gratinera i ugn ca 15 minuter eller tills mozarellan smält och blivit gyllenbrun.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar