Inget gott fanns hemma så jag bakade en smalvariant av dessert!
6 port.
Ingredienser:
2 st ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
3 dl blåbär frysta
topping:
0.75 dl havregryn
2 msk socker
25 gram grovt hackad mörk choklad
50 gram kylskåpskallt margarin
Gör såhär:
- Smörj en rund tårtform.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Rör ner vetemjölet så att det blir precis blandat.
- Bred ut smeten i sockerkaksformen.
- Lägg på blåbären (de behöver inte tina).
- Blanda havregryn och socker i en djup tallrik.
- Strö topping och choklad ovanpå på bären.
- Hyvla margarinet i tunna skivor och lägg dem ovanpå.
- Grädda pajen i närmare 40 minuter i 175 grader.
Pajen är godast rumstempererad eller kylskåpskall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar